یوگا در کرج, آموزش آساناها

 

 

مفالات باشگاه علمی تخصصی يوگا پرنده آزاد

,چاکرادرمانی,یوگادرمانی,باشگاه یوگا,یوگا,آموزش یوگا در کرج, کلاس یوگا در کرج, باشگاه یوگا در کرج, یوگا, یوگاکرج, یوگا کرج ,یوگا در کرج, یوگا عظیمیه, باشگاه یوگا, مدیتیشن, مراقبه, یوگا برای بانوان, یوگا البرز,yoga, Meditation, یوگا استان البرز, یوگای بانوان کرج, یوگاالبرز, یوگا در البرز, ریلکسیشن, تنفس درمانی, آرامش درمانی , باشگاه یوگا کرج, یوگاعظیمیه, یوگا عظیمیه, یوگامهرشهر, یوگا مهرشهر, یوگا گوهردشت, یوگاگوهردشت, یوگا البرز, یوگا, کلاس یوگا, یاشگاه بانوان, یوگای تخصصی کرج, باشگاه یوگاکرج, یوگای خوب, یوگا البرز, باشگاه برتر کرج, باشگاه برگزیده البرز, مرکز یوگای استان البرز,یوگا, کلاس یوگا, یاشگاه بانوان,راه یوگا,سیمین صدیق ابراهیم نیا,پرنده آزاد یوگا,

يوگا و آسيب هاي زانو 

در تمام منابع يوگا ذکر گرديده است که هدف یوگا اتحاد ذهن ، بدن و روح است . این دیدگاه معتقد است که ذهن ، بدن و روح یکی هستند و اگر این یگانگی در یک بستر مناسب قرار گرفته و راه درست تمرین نيز در پیش گرفته شود ، بدن می تواند به هماهنگي و تعادل برسد و صلح و آرامش را تجربه نمايد . یوگا عملی درمانی نیز شناخته شده است و انجام آگاهانه ، منظم و مستمر تمرين هاي يوگا به افراد کمک می کند تا به وضعیت ، تنظیمات و خصوصیات بدن خود بیشتر آگاه بوده ، بدن خود را منعطف کرده و پيرو آن آرامش پايدار را نيز تجربه کنند . یکی از مهمترین دلایلی که روز بروز بر تعداد افرادي که جذب تمرينات يوگا مي گردند افزوده مي گردد نيز به همين دليل است . اما افرادي که در بدن خود ضعف و يا ناهنجاري هايي دارند و يا بيماري هاي مفصلي و يا استخواني را تجربه مي کنند لازم است تا با آگاهي کامل شروع به انجام تمرين هاي يوگا نمايند . در اين مقاله با اشاره به مواردي مختصر به آسيب هاي زانو و انجام تمرينات يوگا مي پردازيم 

مبتلايان به آرتروز زانو و يا ساير مشکلات آن مي بايست در حين انجام تمرينات يوگا از انجام دادن حرکات شدید ، ناگهانی و غیر معمول زانو خودداری کنند . افراد مسن و به ویژه مبتلايان به آرتروز شديد زانو مي بايست از هر حرکت و يا نشستن در وضعیت هایی که نیاز به خم کردن زانو دارد ، نظیر نشست سوکهاسانا (چهار زانوي ساده) و خصوصاً نشست بر روي دو زانو (واجر آسانا) و يا حرکت هايي مانند ويرابادر آسانا (1 ، 2 ، 3) و . . . پرهيز نمايند .  به این افراد توصیه می شود حتماً تمرينات يوگاي خود را تحت نظر مربي مجرب انجام داده ، حتی الامکان بر روی زانو ننشینند و در زندگي روزمره نيز برای نشستن از مبل یا صندلی راحتی استفاده کنند . در حين تمرينات يوگا اين افراد مي توانند حرکات نشسته را در حالي که پاهاي خود را به سمت جلو بدن قرار داده اند انجام دهند . اين افراد لازم است اگر به تازگی یوگا را شروع کرده‌اند ، تمرينات خود را از تمرينات ساده و به صورت آهسته شروع کرده و به آهستگي نيز جلو بروند . چنين افرادي بايد از کلاس های يوگاي مبتدی شروع کرده و حرکات و وضعيت های بدن را به درستي بياموزند و کليه تمرينات خود را نيز با احتیاط انجام دهند . فراموش نکنيد بسیاری از افرادی که یوگا کار می‌کنند ، هنگامی‌ آسیب می‌بینند که سعی می‌کنند با شاگردان دیگر و یا با مربی خود رقابت کنند . بنابر اين هرگز برای رقابت با دیگران به بدن خود نبايد فشار وارد کرد . آگاهانه و فقط قسمتی از یک فرم و وضعيت يوگا را به درستی انجام دادن بهتر از اين است که کل یک فرم را در وضعیت بد و يا نادرست اجرا کردن! لذا توصيه مي گردد در حين اجراي تمرينات به جای تمرکز بر روی مقدار کشش بدن ، بر روی تنفس تمرکز شود . تمامي کارآموزان يوگا لازم است برای خود اهداف شخصی تعیین کنند و کليه افرادي که داراي ضعف و يا بيماري در زانو ، کمر ، گردن و . . . مي باشند نيز باید توان خود را تخمین بزنند و بر اساس آن به آرامي پيشرفت در تمرينات را تجربه کنند . این کار کمک می‌کند تا اين اشخاص اهداف کوچک و ویژه‌ای برای هر جلسه از تمرینات یوگا داشته‌ و از کشش و يا فشار بيش از حد بر بدن پرهيز کنند . ( همواره در کلاس هاي باشگاه تخصصي يوگا پرنده آزاد به کارآموزان گوشزد مي گردد : به بدن خود گوش فرا دهید . بروز درد ، پيامي است که بدن شما به وسیله‌ی آن به شما پيام مي دهد که اشتباهی رخ داده است . اين پيام هم در مورد افراد سالم و هم در مورد افرادي که داراي آسيب ديدگي و يا محدوديت در اجراي حرکات هستند صدق مي کند . به ياد داشته باشيد نیروی بدنی ، قدرت و انعطاف پذیری فاکتورهايي هستند که در اثر تمرين ، تکرار و توان ذهنی افراد به تدریج و روز به روز افزایش می‌یابند ، پس بدون اینکه در مورد پیشرفت خود نگران باشید ، به بدن خود فرصت پیشرفت بدهید. )

افراد مبتلا به درد زانو ، مي بايست در زندگي روزمره نيز مواردي را همواره مد نظر داشته باشند . مثلاً هنگام بلند شدن از صندلی ، ابتدا دست های خود را روی دسته های صندلی قرار داده و خود را کمی به سمت جلو بکشند ، سپس با فشار دست ها از روی صندلی بلند شوند . اين افراد حتی الامکان بايد کمتر از پلکان بالا و پایین روند ، اما در صورت نیاز به ویژه زمانی که درد زانو شدت پیدا کرده از پهلو  و به صورت تک پا تک پا ، از پله ها پایین یا بالا بروند . استفاده از سطوح شیب دار به جای پلکان به همه افراد به ویژه مبتلایان به درد زانو توصیه می شود . روزانه حداقل 30 دقیقه پیاده روی بر روي سطح صاف براي تمامي افراد ، خصوصاً مبتلايان به آسيب هاي زانو توصيه مي گردد . پیاده روی باعث کاهش درد مفاصل و تقویت عضلات پا می‌شود و انعطاف پذیری بدن را بهبود ‌بخشيده و برای قلب و دستگاه گردش خون نیز بسیار مفيد است. در مواردی که آرتروز در مفصل زانو بسیار پیشرفت کرده است ، بیماران مبتلا مي بايست پشت میز نماز بخوانند ، به این ترتیب که هنگام سجده ، روی صندلی بنشینند و پیشانی خود را روی میزی که مهر روی آن است قرار دهند . به افراد سالم نيز در جهت پيشگيري از تجربه دردناک آسيب هاي زانو توصيه مي گردد از ايجاد تغييرات ناگهاني در بدن خود خودداري کنند ، چرا که بر اثر تغییر ناگهانی بدن در فعالیت های روزمره ، ممکن است به زانو آسیب برسد . همواره باید از کفش های با کيفيت خوب و با اندازه مناسب استفاده کرد . از پوشیدن کفش ها ، صندل ها و دمپایی هایی که کف لغزنده دارند ، خودداری نمود ، همچنین از پوشیدن کفش های سفت و خشک مي بايست اجتناب کرد . این کفش ها ، مانع انجام حرکات طبیعی مچ پا می شوند و زانوها را در معرض فشار ثانویه و شدید قرار می دهند . (لطفا مقاله « تمرینات مخصوص مراقبت از پاها » را نيز مطالعه فرمائيد .)

در خاتمه ، بحث ديگري که نمي توان از نظر دور داشت و فقط با اشاره اي گذرا به آن مي پردازيم اين است که در يوگا اعتقاد بر اين است ، در کنار علل فيزيکي بروز بيماري که در نتيجه سبک و شيوه ي ناصحيح زندگي ، عدم به کار گيري صحيح عضلات و مفاصل ، عدم تحرک و يکجا نشيني ، تغذيه نادرست ، افکار ناصواب و . . . بيماري هاي مختلف در بدن ايجاد و تجربه مي گردد ، مي بايست به علل رواني و روحي بيماري ها نيز توجه نمود . در يوگا براي ناراحتی هاي زانو اين علل عنوان شده است : غرور  و خودپسندی مفرط ، عجز از زانو زدن و خم شدن ، انعطاف ناپذیر بودن و تسلیم نشدن ! نظر شما چيست؟

و توصيه پاياني اينکه : اگر آسیب دیدگی ، محدودیت در حرکات یا شرایط ویژه‌ پزشکی دارید قبل از شرکت در کلاس هاي يوگا حتماً به مربی خود اطلاع دهید . همچنین بهتر است قبل از شروع تمرينات يوگا با پزشک خود مشورت کرده و در مورد حرکاتی که باید از آن ها اجتناب کنید مطلع باشيد .

به اميد سلامتي و شفاي تمامي بيماران 

 باشگاه يوگا پرنده آزاد 

سيمين صديق ابراهیم نیا